Echo apparaten

Mobiele scanner Paarden (BW570V)

Scannen Rundvee (BW560V)

Echo apparaten / Ultrasound scanners

 

De meeste fokkers van paarden kennen het gevoel wel; het is voorjaar, je merrie heeft een veulentje aan de voet en je wilt het liefst dat je merrie zo snel mogelijk weer drachtig wordt. Dus heb je een aantal opties; iedere drie weken een paar ritten met je paard naar een hengstenstation om haar daar te laten scannen door de veearts of je paard voor een tijd daar achterlaten en maar hopen dat alles goed gaat met de merrie en veulen en ze na een week of langer weer naar huis komt. Al dan niet drachtig, dat moet je dan maar afwachten.

Een andere optie is om je veearts thuis de begeleiding te laten doen. Als het allemaal meezit komt de veearts maar een keer of zes aan huis en dan weet je dat je een drachtige merrie hebt. Tenzij de veearts ook de inseminaties doet, dan komt'ie nog wat vaker.

 

Bij alle opties komt er dan altijd nog een verrassing achteraf; de rekening van de begeleiding. Vijf maal een echo en dan nog de visitekosten. En dat is als alles in één keer goed gaat! Dus je merrie draait volgens het boekje, je veearts weet waarmee hij/zij bezig is en de natuur werkt een beetje mee. 

 

Maar hoe vaak komt het niet voor dat het niet in één keer lukt? Dan gaat het hele circus weer opnieuw beginnen, met als gevolg dat er aan het einde van het dekseizoen een rekening komt die soms net zo hoog is als het dekgeld van de hengst. En dan is het fokken van een veulentje ineens even minder leuk.

 

Ook hengstenhouderijen die voor de samenwerking van de begeleding afhankelijk zijn van de veearts vinden het vaak een onprettige boodschap dat ze naast de factuur voor het dekgeld ook nog een dure veeartsrekening moeten presenteren aan de klant.

 

Heeft u nooit gedacht; goh kon ik dat maar zelf, dat scannen? 

Maar ja, zulke apparaten dat zijn medische instrumenten dus vast ook super kostbaar. En hoe kom ik dan aan zo'n ding? En dat scannen dat is vast heel erg moeilijk, wie leert mij dat?

 

Een rondje op marktplaats leert dat je een fatsoenlijk gebruikt instrument, dat niet het formaat heeft van een koelkast, kan vinden voor een kleine 2000 euro. Maar dan staat er nog bij dat hij niet geschikt is voor buik-echografie. Meestal zijn het scanners uitgerust voor gebruik op mensen door fysiotherapeuten in opleiding.

Moet je voor een paard scannen weer een andere sonde hebben. En welke dan? Blijkt dat als je eenmaal weet welke je moet hebben zo'n passende sonde los, als hij al verkrijgbaar is, nog eens minimaal 1700 euro kost. En een nieuw apparaat? Vanaf zo'n 8000 euro.

Kan je daarna zelf een beetje gaan prutsen in je merrie......dat loont de moeite niet.

 

Dat dachten wij ook. Met zo'n 10 dekkingen per seizoen wilden wij het als fokker toch zelf gaan proberen. Een zoektocht leverde ons de juiste bruikbare kennis en een betaalbaar en zeer geschikt nieuw scanapparaat op. Het resultaat?

Een drachtpercentage van tussen de 90 - 100% per seizoen en een besparing die kan oplopen tot duizenden euro's per dekseizoen. Want scannen kost nu niks meer, en je kan het zo vaak doen als je nodig vindt voor je merrie!

Geen gokjes meer met moment van ovuleren of insemineren om kosten te besparen, geen ontelbare ritjes meer naar een hengstenhouderij, geen verrassende dierenartsrekeningen in september! 

 Inmiddels hebben wij nu al vele dekseizoenen veel plezier en voordeel van zo'n apparaat en de opgedane kennis. En het is nog heel leuk om te doen als je beseft dat het veulentje dat geboren wordt mede door jou kennis en vaardigheid verwekt is.

 

En eigenlijk gaat bovenstaand verhaal ook grotendeels op voor de professionele veehouder. Of het nou om een rundveehouderij gaat, om een schapenhouder of een kweker van reptielen. Iedereen die regelmatig gebruik moet maken van de diensten van een veterinair om te kijken of uw dier bevrucht is weet hoe het is. Het kost gewoon veel tijd, moeite en geld terwijl het eigenlijk in alle gevallen ook door u zelf gedaan kan worden. En daar kan onze apparatuur u bij helpen!

 

BW520V

Veelzijdig mobiel kunnen scannen:

 

Met de BW520V kan u alle kanten op. Door de machine in de standaard te plaatsen heeft u een scanner die u naast een opvoelbox of andere vaste werkplek kan plaatsen. Maar door gebruik te maken van de meegeleverde shouderbanden is de machine ook nog eens mobiel te gebruiken als een vaste werkplek niet voorhanden is. Veelzijdigheid is een uitkomst.

De machine werkt op een accu die ca. 3 uur dienst doet. Een extra meegeleverde accu garandeert u van ruim voldoende tijd om te scannen. Het 6.4 inch (16 centimeter) HD-LED kleurenscherm met 8 pseudo scankleuren geeft u een helder en contrastrijk beeld van de scan.

De machine weegt 1,5 kg en wordt geleverd in een aluminium draagkoffer die optimale bescherming geeft bij transport.

Daardoor is deze machine geschikt voor scannen op paarden maar zeker ook geschikt voor huisdieren of andere diersoorten.

 

De machine kan worden geleverd met een 4.5/5.5/6.5/7.5 Mhz lineaire rectale probe, rectale convex probe, micro-convex probe of HF lineaire probe. Engelstalige gebruiksaanwijzing meegeleverd.

 

De voordelen van deze machine op een rijtje:

- Veelzijdig te gebruiken

- Geleverd met standaard voor vaste werkplek

- Geleverd met schouderband voor mobiel gebruik

- 2 accu's voor totaal ca. 6 uur scannen

- Eenvoudig in gebruik 

- 18 maanden garantie op machine en probe.

- Leenmodel beschikbaar indien defect.

- Met diverse type probes verkrijgbaar waardoor geschikt voor verschillende doelen.

 

BW520V
BW520V

BW540V

Deze moderne scanner, model BW540, kan voor alle mogelijke doelen gebruikt worden waarbij er kwalitatief hoogwaardige echobeelden nodig zijn. Afhankelijk van uw gebruiksdoel wordt dit apparaat geleverd met software toegespitst voor humaan of veterinair gebruik. Het handige formaat gelijk aan een kleine laptop en de interne accu van 200 minuten maken het mogelijk om uw werkzaam zowel op een vaste locatie als ambulant te verrichten zonder concessies te hoeven doen aan beeldkwaliteit.

Deze machine genereert een volledig digitaal beeld op een kantelbaar LED scherm met extra brede inkijkhoek. De verschillende leverbare type probes maken de machine een echte allrounder en een onmisbaar instrument voor professionals op gebied van gynaecologie, fysiotherapie of (para)veterinair.

De machine beschikt over een interne opslagcapaciteit van 5000 beelden en heeft de mogelijkheid tot het aanmaken en opslaan van patiëntendossiers. Beelden opslaan, opvragen of printen gaat door één druk op de knop.

 

Kortom, een modern en all-round model scanner die onmisbaar is voor de professional. Ook zeer geschikt voor hengstenhouder of paardenfokker die zelf de voortplantingsbegeleiding bij merries doet en gaat voor het beste resultaat.

De veterinaire uitvoering van de machine wordt standaard geleverd met een 4.0/5.0/6.5/7.5 Mhz lineaire rectale probe en engelstalige gebruiksaanwijzing.

 

De voordelen van deze machine op een rijtje:

 • -   Zeer professioneel model maar toch voordelige nieuwe Ultrasound Scanner / Echo apparaat.
 • -   Leverbaar met software voor humane of veterinaire toepassingen.
 • -   18 maanden garantie op machine en probe.
 • -   Leenmodel beschikbaar indien defect.
 • -   Draagbaar zonder inleveren op beeldformaat of kwaliteit.
 • -   Andere type probes verkrijgbaar waardoor geschikt voor verschillende doelen.

 

Levertijd: op voorraad

BW540V

BW560V

Draagbare Ultrasound Scanner / Echo apparaat voor professioneel gebruik.

 

Deze draagbare scanner, model BW560V, is een uitkomst voor iedereen die snel en veel gebruik wil maken van een scanner. De geïntegreerde accu levert tot 3 uur haar diensten. Bovendien wordt er een extra accu bijgeleverd zodat u in totaal tot 6 uur kan werken. Deze scanner beschikt over een 5,7 inch TFT LCD display voor goede contrastwaarden en helderheid. Bovendien kan het beeld in 8 pseudokleuren bekeken worden zodat dit altijd aansluit bij uw persoonlijke voorkeur.

De machine zelf weegt maar 1.1 Kg en kan op verschillende manieren gebruikt worden; gedragen op de pols, geplaatst via een standaard of met de meegeleverde draagband en kist om de nek die dienst doet als zonneklep.

De BW560V is de beste keuze voor die veehouderijen waarbij de operator tijdens het scannen het liefst één hand vrij heeft om staarten of dieren in bedwang te houden en vooral een optische diagnose stelt. Bijvoorbeeld rundveehouderijen, varkenshouderijen of schapenhouders.

Uiteraard beschikt deze machine over alle overige functies om beelden te bevriezen, metingen te verrichten en op te slaan.

 

Kortom, een professioneel lichtgewicht draagbaar model scanner die de gebruiker mogelijkheden biedt tot scannen in een productie omgeving.

De machine kan worden geleverd met een 4.0/5.0/6.5/7.5 Mhz lineaire rectale probe, Transrecatale convex probe, Lineaire lenden probe, Convex array probe, Micro-convex array probe of HF lineaire probe.

Engelstalige gebruiksaanwijzing meegeleverd.

 

De voordelen van deze machine op een rijtje:

 • -   Professioneel draagbaar model.
 • -   Specifiek ontwikkeld voor productieomgeving.
 • -   Lange werktijd met 2x accu tot 3 uur.
 • -   Eenvoudig te bedienen.
 • -   18 maanden garantie op machine en probe.
 • -   Leenmodel beschikbaar indien defect.
 •     Met diverse type probes verkrijgbaar waardoor geschikt voor verschillende doelen.

Levertijd: ca. 10 werkdagen

BW560V

BW570V

Deze draagbare scanner, model BW570, is een uitkomst voor iedereen die onafhankelijk van de omstandigheden gebruik wil maken van een scanner. De geïntegreerde accu levert tot 6 uur haar diensten en de robuuste stootvaste, waterdichte en stofdichte behuizing garanderen een maximale bescherming. Deze scanner beschikt over een 5,7 inch LED display voor extra hoge contrastwaarden en helderheid. Bovendien kan het beeld in 8 pseudokleuren bekeken worden zodat dit altijd aansluit bij uw persoonlijke voorkeur.

De machine zelf weegt maar 1.1 Kg en kan op verschillende manieren gebruikt worden; handheld of met de meegeleverde draagband op de borst. Er wordt ook een verstelbare zonneklep meegeleverd zodat u altijd een goed beeld heeft, ook bij fel licht.

De silliconen behuizing kan omgedraaid worden waardoor deze zowel voor links- en rechtshandigen te gebruiken is en helpt daarnaast om vermoeidheid bij intensief scanwerk te voorkomen. Alle functies, zoals het bevriezen, meten en/of opslaan van beelden, zijn met één hand te bedienen. Dit heeft bij inwendig scannen als voordeel dat u niet meer uit het dier hoeft en meteen door kan gaan met uw scanwerkzaamheden.

 

 

Kortom, een professioneel lichtgewicht draagbaar model scanner die de gebruiker alle mogelijkheden bied tot scannen ongeacht de omstandigheden. Vooral zeer geschikt voor hengstenhouder of paardenfokker die zelf de voortplantingsbegeleiding bij merries doet en flexibel wil werken.

De machine kan worden geleverd met een 4.0/5.0/6.5/7.5 Mhz lineaire rectale probe, Transrecatale convex probe, Lineaire lenden probe, Convex array probe, Micro-convex array probe of HF lineaire probe.

Engelstalige gebruiksaanwijzing meegeleverd.

 

De voordelen van deze machine op een rijtje:

 • -   Professioneel draagbaar model.
 • -   Zowel links- als rechtshandig te gebruiken.
 • -   Stootvast, waterdicht en stofdicht.
 • -   Lange werktijd accu tot 6 uur.
 • -   Eenvoudig met één hand te bedienen.
 • -   18 maanden garantie op machine en probe.
 • -   Leenmodel beschikbaar indien defect.
 •     Met diverse type probes verkrijgbaar waardoor geschikt voor verschillende doelen.

Levertijd: Op voorraad

BW570V

BW580V-Pro

Deze moderne draagbare scanner, model BW580V-pro, is het ultralichte en eenvoudig te bedienen model dat voor particulier of (semi)professioneel gebruik is ontworpen.

De brede en diepe echobeeldvorming zorgt voor een duidelijke weergave op het 3.5” LCD scherm.

Ideaal voor drachtcontrole bij kleinere tot middelgrote zoogdieren zoals honden, katten, varkens of   schapen. Super eenvoudig te bedienen en door raster instellingen op het scherm de mogelijkheid om diameter van een vrucht in te schatten.

Beelden of data kunnen worden opgeslagen door een externe micro USB-stick aan te sluiten. Deze machine heeft een speciale functie voor het meten van rugspek-, lendenspier dikte en vetpercentage speciaal ontwikkeld voor de varkenshouderij.

Het apparaat heeft een interne accu welke goed is voor ca. 300 minuten gebruik.

 

Een ultralicht en handzaam model scanner dat door zijn functionaliteit uiterst eenvoudig te bedienen is en in deze configuratie de varkenshouder, schapenhouder, honden- of kattenfokker in staat stelt om zelf zo vaak als gewenst te scannen op dracht en om de dracht te volgen.

De machine wordt standaard geleverd met een vaste waterproof 2.5/3.5 Mhz mechanische sector probe, draagtas, transformator/lader, afdekhoes en engelstalige gebruiksaanwijzing.

 

De voordelen van deze machine op een rijtje:

 • -   Zeer klein en handzaam model; slechts 500 gram!
 • -   3,5” LCD kleurendisplay met verschillende pseudo scankleuren.
 • -   Geschikt voor zowel de hobbyist als professionele veehouder.
 • -   Ook geschikt voor gebruik buitenshuis.
 • -   18 maanden fabrieksgarantie op machine en probe.
 • -   Uitermate eenvoudig in gebruik.

Levertijd: ca.10 werkdagen

 

BW580V-Pro

Algemene voorwaarden

Artikel 1. Toepasselijkheid

1.1. De algemene voorwaarden gelden voor alle scanapparaten of aanverwante electronica producten die u op www.hondshoeve.nl aantreft. Deze voorwaarden gelden niet voor dieren.

1.2. Van de algemene voorwaarden kan worden afgeweken, dit moet dan door Hondshoeve schriftelijk worden vastgelegd.

1.3. Bij een bestelling gaat u akkoord met de voorwaarden van de Hondshoeve

1.4. Hondshoeve is niet aansprakelijk voor eventuele (tussentijdse) prijswijzigngen. Eventuele typefouten in het systeem staan niet garant voor levering van producten.

 

Artikel 2. Totstandloming (en beëindiging) van de overeenkomst

2.1. Een overeenkomst met Hondshoeve komt tot stand op het moment dat een orderbevestiging per e-mail is verzonden naar het door de klant opgegeven e-mail adres. Het is hierbij niet van belang of de order via de website of telefonisch is besteld.

2.2. De klant kan zijn bestelling ontbinden, dit moet binnen 24 uur na plaatsingsdatum, d.m.v. een e-mail te sturen naar hondshoeve@xs4all.nl .

2.3. Het product mag tot maximaal veertien dagen na aankoop (=factuurdatum) worden geretourneerd indien verpakking en product in originele staat, ongebruikt en niet beschadigd. Hiervoor worden dan wel orderkosten (35% van factuurwaarde) ingehouden of in rekening gebracht indien nog niet is betaald. Het restant wordt teruggestort aan koper.

 

Artikel 3. Prijzen, producten, aanbiedingen

3.1. Alle prijzen op Hondshoeve zijn in euro's en exclusief BTW, tenzij anders vermeld, en exclusief eventuele verwijderingsbijdrage en verzendkosten.

3.2. Producten (en speciale aanbiedingen) zijn leverbaar (geldig) zolang de voorraad strekt.

3.3. Producten blijven eigendom van Hondshoeve tot ontvangst van betaling van datzelfde product. Hondshoeve houdt zich het recht voor om vooraf niet betaalde goederen niet uit te leveren maar wel orderkosten in rekening te brengen.

 

Artikel 4. Betaling

4.1. Bij bestellingen via Hondshoeve kan op de volgende wijze worden betaald: - Betaling van het factuurbedrag via overboeking vooraf (gebruikelijk), - Contante betaling (afhalen, bezorgen door Hondshoeve tegen afgesproken tarief) alleen volgens afspraak.

4.2. Verzendkosten zijn voor rekening klant. 

 

Artikel 5. Levering en leveringstijd

5.1. Bestellingen worden zo snel mogelijk afgeleverd. Hondshoeve streeft ernaar om geplaatste bestellingen binnen 10 werkdagen te leveren. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

5.2. Zodra de te leveren producten afgehaald zijn gaat het risico over op de klant.

 

Artikel 6. Retourneren

6.1. Het product mag tot maximaal veertien dagen na aankoop worden geretourneerd (zie artikel 2.3.)

6.2. Terugbetaling in geval van retour gehaald/gebracht product vindt plaats binnen 10 dagen.

6.3. Retournering is enkel mogelijk met het originele factuur.

 

Garantiebepalingen

Garantiebepalingen