Fokmerries

Remke fan it Hiem

Remke fan it Hiem
Remke fan it Hiem

Remke is een prachtige stermerrie gefokt in stam 28 met als vader Doaitsen 420. Zij is geboren in 2005 en op 4-jarige leeftijd geworden op de keuring in Wolvega. Daar hebben wij deze merrie voor het eerst echt in beeld gekregen. Wij hadden haar wel al eerder gezien bij haar eigenaar. Zij was toen nog zeer jeugdig en vandaar dat zij pas op 4 jarige leeftijd op de keuring is gebracht . Inmiddels is zij echt volwassen en met haar 1.68m ook flink aan de maat.  Haar moeder is een stermerrie van Tsjimme 275 met drie ster-nakomelingen en nog een aantal dat naar de keuring moet gaan. Oma is een stermerrie van Tsjalling 235, overgrootmoeder een stermerrie van Wessel 237 en daarvoor de modelmerrie Baerdtsje.

Remke heeft inmiddels een paar beste veulens gebracht, waaronder al een sterhengst en een stermerrie Meriva van de Hondshoeve.

 

Voor 2021 is ze drachtig van Alwin.

Isabella van de Neel

Isabella van de Neel
Isabella van de Neel

Isabella is een karaktervolle stermerrie met een vol papier. Ze is een Sape x Jurjen afstamming gefokt uit stam 2. Opvallend aan Isabella is het feit dat als zij dragend is haar toch al levendige karakter nog een heel stuk pittiger wordt. Voor ons is dat een  graadmeter om te zien of zij dragend is.

Inmiddels heeft Isabella diverse mooie nakomelingen waaronder ook sterren en sport paarden en vinden haar veulens snel hun weg naar serieuze fokkers.

 

 Voor 2021 is ze van de hengst Willem geïnsemineerd.

Goulkje

Goulkje
Goulkje

Goulkje is een robuuste stermerrie met de uitstraling van een hengst en met vol papier. Ze is gefokt uit stam 25 en is een Fabe x Teunis geboren op 23 maart 2002. Haar eerste veulen uit 2006 was een zoon van Andries 415 die het heeft geschopt tot het CO. Het veulen van 2007 was een Haitse hengstje die een 1e premie behaalde op de keuring in Esbeek. Ook in 2008 gaf ze een veulen van Haitse 425, ditmaal een merrieveulen, die eveneens een 1e premie behaalde net als haar volle broer. Diverse nakomelingen zijn inmiddels ster.

 

Goulkje is dit jaar moeder geworden van een mooi luxe merrieveulen van Hette. En voor 2019 weer geïnsemineerd van Hette. Wij hopen op een mooi hengstje.